Bloggen, Ukategorisert

Et litt forsinket jule- og nyttårsbrev fra familien Ringsby Maurtvedt – nå fra Bøler!

Forrige innlegg skrevet 13. september 2011 – Ja, du leste riktig – det er altså et år og fire måneder siden! Det har skjedd en del på den tiden kan man si. Jan Helge snakket før jul – altså for en måneds tid siden – om at han skulle skrive et julebrev, men det blir alltid så hektisk så selv julekortene kom litt etter jul i år. Det blir skjerpings neste jul og nisselua blir med på sommerferie så vi får tatt bildene tidsnok 🙂 Plutselig satt vi her og hadde lyst til å skrive det her. Det vil si Jan Helge skriver og Anne Mina trener i kjellern og tester ut vårt nye abonnement på livegym.no og leser litt etterpå.

500 aktiviteter til nytte og underholdning ble relativt raskt bytta bort med hektisk jobbing for oss begge samt en plutselig innskytelse som kom over oss mot slutten av 2011 – Vi hadde veldig lyst til å flytte ut av leiligheten i Romsdalsgata – 4. etg uten heis og balkong ble klamt for Birk Andreas og oss – vi ville ha mer luft rundt oss – og utelufta i Sannergata var heller ikke mye å skryte av – spesielt når vinterkulda satte inn.

Vi lot oss inspirere av sangen som Per Jostein, Kristin, Lars Håvard og Karine sang i bryluppet – «Du Jan Helge hør nå her, hør nå her, kom til Bøler hør nå her!». Og slik ble det – midt i desember 2011 vant vi sannelig budrunden på et herlig rekkehus på Bøler.

Huset vårt

Huset vårt

Jula gikk med til å få rydda leiligheten og lagt den ut for salg og litt etter jul kjøpte et hyggelig ungt par den – tror de har fått det fint der – de tok over 15. april.

Jan Helge og Birk Andreas pakker

Jan Helge og Birk Andreas pakker i Romsdalsgata

Birk Andreas måtte fortsette i barnehagen på Grünerløkka helt til sommerferien og vi fikk erfare hvordan det er å være barnehagependler (og ble litt kjendiser i samme slengen). Det er ikke noe særlig å trakte etter – en gutt som sover 30-40 minutter kl 5 om eftan (han sovna både på bussen og sykkelen) er vanskelig å få i seng til rimelig tid – men en positiv ting kom det ut av det – Jan Helge sykla til jobben via barnehagen og da fikk de begge to seg en luftetur som de hadde gått av. Å skaffe seg barnehageplass i bydel Østensjø til en innflytta treåring er en historie vi gjorde oss en del erfaringer med – det sier seg selv at det blir trasig når alle barnehagene flytter opp mindre barn fra småbarnsavdelingene til storbarnsavdelingene og tar inn bare ett-åringer at det blir vanskelig – men dette visste vi jo ikke på forhånd. Heldigvis kan man si. I august dumpa det ned et brev fra Lise (på barnhagekontoret – hun er et samtaletema vi har overhørt flere ganger – blant annet blant innflytta foreldre på T-banen) om at vi hadde fått plass like i nabolaget – det var lykke, julaften og bursdag på en gang!

Vi tok altså over huset rett før påske og fikk etter hvert vite at de vi hadde kjøpt av hadde vunnet den andre budrunden vi var med i og skulle flytte fra E til A – i samme rekke – spennende – det måtte jo i hvert fall bety at de likte nabolaget – og skulle bli naboene våre! Påska gikk med til maling og tapetsering og diverse i huset sammen med Reidun og Johannes og de som hadde lokka oss til Bøler var veldig flinke til å hjelpe til de også 🙂 Med en flyttedugnad tirsdagen etter påske var vi ute av leiligheten. Det var syyykt deilig!

Anne Mina maler gangen i det nye huset

Anne Mina maler gangen i det nye huset

Vi benyttet stort sett forsommern til å «bo oss til», deriblant kjøpe grill, hagemøbler, ny sofa, bygge den sagnomsuste hemsen vår og etter hvert rigge til sommerfest! En knallsuksess i hagen vår – og de nye naboene som altså hadde flytta ut av denne hagen ble noen av de siste til å dra hjem 🙂 Jan Helge sin niese Karen stod til konfirmasjon sent i Mai, mens 17. mai i år selvfølgelig ble feiret på Bøler og med en tur ned til sentrum for å se Mikkel til Per Jostein og Kristin gå i det store toget. Spesielt mye tid til overs ble det ikke i våres – med en hektisk semesteravslutning for Anne Mina – hun var også var leirsjef for årets aspirantleir i 4H Østfold i juni – og Jan Helge håndterte det stadig økende antall kunder i Induct – fortsatt samtidig som vi «barnehagependlet» og prøvde å gjøre ferdig diverse prosjekter i det nye huset.

Anne Mina og Birk Andreas på leir

Anne Mina og Birk Andreas på leir

Småsnekkern og pappan

Småsnekkern og pappan

Når sommeren endelig kom, var vi ganske utslitt og klar for å være litt hjemme alle tre – sammen – våkne. En yttervegg og et rekkverk skulle males og litt andre småting fikses. Men, vi tok også en tur til Kristiansand i sommer og så på Julius, politimester Bastian og størst av alle – kongen på de syv hav – selveste kaptein Sabeltann – en farlig mann! Senest i kveld snakket Birk Andreas om det vi opplevde der i sommer så de minnene sitter godt.

Vi bodde i telt på Hamresanden familiecamping, noe som gikk veldig fint og frister til gjentagelse. Vi tok også en tur til Østerdalen der faren til Jan Helge har en hytte som vi var så heldige å få låne. Det ble matauk med mye deilig ørret i fryseren, men multefangsten ble det heller dårlig med. Blåbær plukket vi store mengder av – nok til blåbærpannekakemiddag en gang i uka hele vinteren i hvert fall.

Vi snublet også over Ola Dilt – turorienteringsopplegg for Østmarka. Med skyhøye ambisjoner for gullmerke ble det mange turer i løpet av mai-september. Stort sett med Birk Andreas i bæremeis – men han gikk også litt selv. Det var en fin måte å komme seg ut i skogen og bli kjent i østmarka, vi besøkte masse steder vi aldri hadde gått til ellers.

Jan Helge var spent på en sommer uten jordbærsesong – men det gikk jo helt fint og ble desto mer tid til familie og andre aktiviteter.

Birk Andreas på trampolina hjemme hos Ole og Marthe på Oles bursdag i juli.

Birk Andreas på trampolina hjemme hos Ole og Marthe på Oles bursdag i juli.

Høsten begynte nokså bratt for Birk Andreas som gikk fra 12 godt kjente barn og 4 voksne han hadde gått sammen med i halvannet år til 18 helt ukjente barn med 3 voksne han ikke kjente i det hele tatt. Ut over høsten har dette gått seg til veldig og han trives nå veldig godt i barnehagen sin. Det er vi veldig glade for. Hverdagen ble også en helt annen når vi slapp å pendle med han – han legger seg om kvelden, og vi får omsider tid til å gjøre litt andre ting på kveldene. I august/september bodde også Karoline her mens hun tok forberedende kurs til Frankrike. Hun har altså flytta hjemmefra for å ta videregående i Frankrike – stolt onkel – og enda stoltere foreldre – tøft gjort!

Birk Andreas har lært seg å snakke ganske bra i løpet av dette halvåret og forteller nå masse om det som skjer i barnehagen, hvem han leker med og hva de leker. På bursdagen til Birk Andreas i oktober gikk hele barnehagen på tur til oss og spiste boller og drakk kakao i hagen vår. Det var en veldig kry tre-åring som stod på verandatrappa og så på alle sammen når vi sang bursdagssangen. Nå i ettermiddag hadde han for første gang med seg besøk hjem fra barnehagen – til og med «jentebesøk». Det første hjemmebesøket fra barnehagen og sånn som han har mast om det. Det gikk strålende og var veldig koselig. I løpet av høsten har også Birk Andreas og Morgan, sønnen til Lars Håvard og Karine – de bor jo like borti her, – utviklet et flott og nært vennskapsforhold og de har mye glede av hverandre.

Bestemor Reidun, Morgan og Birk Andreas steller i stand julekrybba på julaften

Bestemor Reidun, Morgan og Birk Andreas steller i stand julekrybba på julaften

I det siste (tre uker nå i januar) har vi badet sammen hver fredags ettermiddag på Bølerbadet og de er sammen på «turninga» hver onsdag (i hele høst og videre nå utover våren).

Julen 2012 begynte med en tur på fire dager til Riga.

Kaldt vær og gode klær på rådhusplassen i Riga

Kaldt vær og gode klær på rådhusplassen i Riga

Når vi kom hjem igjen dro vi til Reidun og Johannes i Rakkestad med alle barn og barnebarn, samt Anne Minas onkel Knut, tante Jorun og deres Turid. Det ble en «innbringende kveld» for ekteparet og gutten, mest stas i år var nok akebrettet og puslespillene.

1. dag var vi tradisjons tro hos Sunne og Helge. Her ble alle barnebarna fotografert – skal si de har blitt store.

Fra v: Thea, Simen, Karoline, Ola, Sigvart, Karen og foran Birk Andreas

Fra v: Thea, Simen, Karoline, Ola, Sigvart, Karen og foran Birk Andreas

2. dag var vi hos Anne Mina sin tante i Larvik. Plutselig dukket det opp en eske med ansiktsmaling og vips så alle barna sånn her ut.

Bak fra v: Lea, Mikkel, Iben, Morgan og Birk Andreas

Bak fra v: Lea, Mikkel, Iben, Morgan og Birk Andreas

En hyggelig sammenkomst med Jan Helges barndomsvenner Hans og Jens-Ole og en tur til Anne Minas forlover Caroline ble det også tid til i jula. Nyttårsaften feiret vi med Lars Håvard, Karine og Morgan hos Silje og Stian – naboene som vi kjøpte av. Det var veldig koselig for både barn og voksne og veldig god mat.

Anne Mina går det siste av fire år på allmennlærer på HIOA og tar Naturfag og Kunst og Håndverk. Det innbefatter mye strikking om dagen, men nokså fine dager med litt bedre tid. I vår/høst ble det noen ekskursjoner med familien blant annet til Østensjøvannet.

Oppdrag økosystem på norgesglass fra Østensjøvannet

Oppdrag økosystem på norgesglass fra Østensjøvannet

Og fjorårets naturfagsprosjekt – avokadotreet er still growing strong og overlevde flyttelasset.

Avokadotreet vårt stortrives i det nye kjøkkenvinduet.

Avokadotreet vårt stortrives i det nye kjøkkenvinduet

Med matematikken sikret fra tidligere år lover det godt for jobbsøking ut over våren håper vi. Å lage leir ga mersmak, så hun er leirsjef i år igjen.

Vi har likevel alltid tid til å ta i mot folk som vil komme på besøk, så du er selvfølgelig hjertelig velkommen hit til oss i Bølerbakken 15E 🙂

Med de beste ønsker om et forrykende flott 2013!

Stor klem fra Anne Mina, Jan Helge og Birk Andreas

Standard